Η Αρχή του Κυτταρικού Υγρού

22/07/21

Τα κύτταρα μας δέχονται αλλεπάλληλες επιθέσεις από τις ελεύθερες ρίζες (οξειδωτικό stress), που δημιουργούνται στον οργανισμό τόσο από εξωτερικούς παράγοντες του περιβάλλοντος όσο και από εσωτερικές διεργασίες του οργανισμού καθώς και λόγω της ηλικίας, των ασθενειών, του stress, των φλεγμονών. Οι επιθέσεις αυτές προκαλούν τη φθορά των μεμβρανών των κυττάρων, με αποτέλεσμα τα κύτταρα να μην καθίστανται ικανά να συγκρατούν το ενδοκυττάριο υγρό. Το μυστικό λοιπόν έγκειται στο “χτίσιμο” των μεμβρανών των κυττάρων ούτως ώστε να μειώνεται η ένταση και η συχνότητα των επιθέσεων των ελευθέρων ριζών. Αυτό επιτυγχάνεται με ένα σύνολο στοιχείων όπως: αντιοξειδωτικά, αντιφλεγμονώδη συστατικά, φυσικοί ενυδατικοί παράγοντες, υδρόφοβοι παράγοντες (κεραμίδια), λιπαρά οξέα κ.ά. Έτσι προάγεται η συνεχής ανανέωση των υγιών κυττάρων με αποτέλεσμα το δέρμα μας να καθαρίζεται από αδύναμα & κατεστραμμένα κύτταρα. Η υψηλή συγκέντρωση υγιών, δυνατών κυττάρων με ανθεκτικές μεμβράνες βελτιώνει την αντοχή του δέρματος και τη λειτουργία του επιδερμικού φραγμού, μειώνοντας τα σημάδια γήρανσης και ενισχύοντας την όψη νεότητας του δέρματος.

O Dr Murad μελέτησε τον τρόπο λειτουργίας του μηχανισμού “Γήρανσης”, τις συνέπειες που προκαλέι, όπως είναι οι φθορές στον οργανισμό και το δέρμα, καθιστώντας τα ευάλωτα σε ασθένειες και τραυματισμούς και παρατήρησε ότι το κοινό σημείο που προκαλεί η εκφύλιση της γήρανσης είναι η απώλεια της κυτταρικής ανθεκτικότητας. 

Ανακάλυψε επίσης, ότι υιοθετώντας έναν τρόπο ζωής σύμφωνο με τη φιλοσοφία του περί <<Συνολικής Υγείας – Inclusive Health>>, δημιουργούνται νέα ανθεκτικά κύτταρα, που κάνουν το δέρμα να φαίνεται, να νιώθει και να λειτουργεί, όπως το νεανικό δέρμα. Όλα αυτά αποτελούν την ουσία της επαναστατικής ολιστικής προσέγγισης του Dr Murad για όμορφο και υγιές δέρμα.

 

 

“Η κύρια ένδειξη υγείας του οργανισμού είναι η ικανότητα κάθε κυττάρου να συγκρατεί το νερό.

Για το λόγο αυτό αν “χτίσουμε” πιο δυνατά κύτταρα, μπορούμε να καταπολεμήσουμε τις ασθένειες και να αναστρέψουμε τα σημάδια γήρανσης.”

 

Dr Howard Murad